Tuesday, February 17, 2015

Homemade bounties

Vem, da lahko greste v trgovino, ga kupite in pojeste v petih minutah. Lahko pa si vzamete dobro uro časa in si naredite domače, ki so po mojem mnenju boljši, pojeste pa jih z manj slabe vesti. Ne potrebujete ne jajc, ne moke, ne mlečnih izdelkov, tako da so idealni za alergike. Ne potrebujete niti pečice, tako da so popolni tudi za začetnike. A imate sploh še kakšen izgovor? ;)



Sestavine (za 6-7 bounty-jev):
- 90g kokosove moke
- 40ml kokosovega olja
- 2 jedilni žlici javorjevega sirupa
- 1 jedilna žlica medu
- 2 jedilni žlici vode
- čokolada za obliv (priporočam Lindtovo na fotografiji, če imate radi temno čokolado)


Priprava:
Vse sestavine (razen čokolade) dobro zmešate v večji posodi, dokler ne dobite homogene zmesi. Na trdno podlago (ki jo boste lahko dali v zamrzovalnik) pokrito s peki papirjem oblikujte bounty-je. Za približno 20 minut jih postavite v zamrzovalnik. Medtem na pari stopite čokolado. Če je obliv pregost, dodajte 1 žlico kokosovega olja. Bounty-je vzamete iz zamrzovalnika in jih previdno potopite v čokolado (enega po enega). Meni je šlo oblivanje in pobiranje bounty-jev iz čokolade najlažje z navadno žlico. Oblite čokoladice postavite nazaj na podlogo pokrito s peki papirjem in vse skupaj vrnite v zamrzovalnik še za približno pol ure.


Po mučnem polurnem čakanju so domači bounty-ji pripravljeni za uživanje. Hranite jih lahko v zaprti posodi v hladilniku nekaj dni, vendar ne verjamem, da bodo zdržali tako dolgo. Originalen recept in lepše fotografije celotnega postopka si lahko ogledate na navihancki.si.

Pa prijetno sladkanje! :)



4 comments:

  1. Yumm, tole super izgleda! Meni je kupljen Bounty popolnoma presladek ... Super recept, ga bom čim prej preskusila! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, le preizkusi! Meni so odlični. Če pa nisi preveč za sladko, lahko daš noter še manj javorjevega sirupa in medu. :) Itak lahko sproti preizkušaš maso... ;)

      Delete
  2. Zgleda enostavno in okusno :o Se že dalj časa spravljam narediti kaj takšnega, ker obožujem vse, kar je povezano s kokosom. :) Pa še lepi so za pogledat. Mmmm

    ReplyDelete
    Replies
    1. Je zelo enostavno in ti jih priporočam! ;)

      Delete