Wednesday, February 11, 2015

Lunch in 30 minutes


Danes imam za vas preprost recept za hitro in (recimo) zdravo kosilo. V duhu novoletnih zaobljub se s fantom že več kot en mesec trudiva, da pojeva čimmanj bele moke in belega sladkorja. Izogibava se tudi belemu rižu, ki meni vedno obleži v želodcu in mi je na splošno zelo nasiten, zato zadnje čase veliko eksperimentirava z rižotami na drugačen način. Preizkusila sva že lečo in proso, kvinoja pride na vrsto ta teden, recept za rižoto iz ješprenja (ali ričoto) pa bom danes delila z vami. V sledečem receptu kraljujeta kraški pršut in treviški radič, odlična pa je tudi vegetarijanska različica z gobami in špinačo.

Ričota s pršutom in treviškim radičem

Sestavine (za dve zelo lačni osebi):
- 180g ješprenja
- 200g treviškega radiča (majhna glavica)
- 150g kraškega pršuta (ena debela rezina)
- pol majhne čebule
- olje
- poper
- sol
- parmezan

Priprava:
Najprej skuhamo ješprenj. Jaz ga kuham okrog 25 minut, prej ga ne namakam (ker vedno pozabim). Medtem ko se ješprenj kuha nasekljamo čebulo ter narežemo radič in pršut na trakove. V veliki ponvi prepražimo čebulo in pršut, dodamo treviški radič, ki ga pražimo samo toliko, da upade. Začinimo s poprom in soljo (previdno s soljo, ker je že pršut precej slan). Ko je ješprenj skuhan, ga odcedimo in dodamo k ostalim sestavinam. Vse skupaj dobro premešamo in pražimo še kakšno minuto, da se okusi povežejo. Postrežemo z naribanim parmezanom.

Dober tek! :)

No comments:

Post a Comment