Tuesday, January 13, 2015

Empties #3


Več kot očitno že dolgo nisem napisala objave o porabljenih izdelkih, saj se mi jih je nabrala cela vrečka in pisanje današnje objave je bil kar velik zalogaj. Dejansko niso vsi izdelki porabljeni, v zgornjem desnem kotu je namreč zbirka zgrešenih nakupov, ki bo končno romala v smeti. Več o tem pa v nadaljevanju.


Najprej nekaj besed o porabljenih izdelkih za lase:
1. Gliss Kur Liquid Silk Intensivkur negovalna krema s takojšnjim učinkom je ena izmed meni ljubših mask, saj naredi moje lase resnično mehke in voljne. Ker pa je precej draga, sem si kupila balzam iz iste linije, s katerim pa nisem preveč zadovoljna. Ne vem zakaj se točno te kreme/maske ne dobi v kakšni večji embalaži?
Ponoven nakup: DA, če bi jo prodajali v večji embalaži.

2. Balea Repair + Pflege Anti Spliss Serum je bil kar nekaj let moja stalnica za nego razcepljenih konic. Zadnje čase pa opažam, da razni serumi s silikoni nimajo več učinka na moje suhe konice (trenutno uporabljam Gliss Kur serum iz roza linije), razna olja pa mi hitro zmastijo lase, zato sploh ne vem več kaj naj uporabljam za konice - kakšen predlog? :)
Ponoven nakup: Mogoče, vendar iščem kaj učinkovitejšega.

3. John Frieda Full Repair šampon in balzam za lase poškodovane zaradi vročine in barvanja. Tale tester sem dobila v Dashboxu in je bil dejansko edina stvar iz cele škatle, ki me je prepričala. Lasje so bili mehki in negovani (drugače imam zelo suhe konice, ki po sušenju štrlijo na vse strani).
Nakup: DA, mogoče naslednjič, ko bom iskala nov šampon in balzam.

4. Gliss Ultimate Repair šampon za zelo suhe in poškodovane lase je še en dober izdelek, ki je bil dovolj hranljiv za moje lase. Z veseljem bi preizkusila tudi balzam in masko iz iste linije. Imam pa sprej, ki se ga uporablja kot "leave-in" balzam, ki pa ga ne priporočam, saj nima nobenega večjega učinka na lase.
Ponoven nakup: DA, verjetno skupaj z balzamom iz iste linije.

5. Alverde Ultra Sensitiv šampon za občutljivo lasišče ni dober izdelek, sploh pa ne za barvane lase s suhimi konicami, saj se mi zdi, da lase še dodatno izsušuje. Kupila sem ga, ker mi veliko šamponov povzroča draženje lasišča, vendar sem ugotovila, da raje malce potrpim in potem uživam v mehkih laseh. :)
Ponoven nakup: NE.


Izdelki za tuširanje/kopel:
6. Balea Badestick kokos je kopel s kokosovim oljem in kakavovim ter karitejevim maslom. Odlična za razvajanje, diši božansko po kokosu in naredi kožo mehko ter negovano. Po kopeli imaš občutek kot da si se namazal z oljem, vendar brez mastnega občutka.
Ponoven nakup: DA, nova me že čaka v kopalnici.

7. Balea Dusch Peeling Buttermilk & Lemon je izdelek o katerem sem že pisala tukaj. Piling mi je bil všeč, edino vonja sem se hitro naveličala.
Ponoven nakup: DA, vendar z drugačnim vonjem.

8. Bionsen Intimo Lenitivo je še en izdelek o katerem sem že pisala tukaj (kako sem dolgočasna, kar se tiče ti. "basic" izdelkov).
Ponoven nakup: DA, že tretjič ali četrtič.

9. Dove - Pure & Sensitive hipoalergenski gel za tuširanje je bil kriv, da sem se zaljubila v Dove izdelke za tuširanje. Odličen gel, gost in kremast, kožo pusti mehko in nahranjeno, vonj je nežen in nemoteč.
Ponoven nakup: DA, vendar za zimsko razvajanje z vonjem kokosa in jasminovih cvetov.


10. L'Occitane Angelica Hydra Vital Cream - "tragična ljubezenska zgodba, ki traja že več kot dve leti" so besede s katerimi najlažje opišem tole kremo. :) Najboljša krema kar sem jih preizkusila, vendar je na žalost predraga zame. Vedno ko sem v bližini L'Occitane trgovine grem noter in izprosim kakšen tester. Tudi piling iz iste linije je odličen. Če je še ne poznate, jo preizkusite, ne bo vam žal.
Nakup: DA, ko bom velika in bogata oz. ko mi jo kdo podari za rojstni dan [feeling hopeful].

11. Sante Dental Med zobna pasta je povprečen izdelek, ki me ni navdušil. Lepo se peni in očisti zobe, vendar je za moj okus premalo pekoča in ne pusti svežega občutka v ustih (pa ne maram preveč pekočih past, pri katerih ne čutiš jezika, ko si umiješ zobe).
Ponoven nakup: NE.

12. CL Deo-Kristall Soft Stick je moja stalnica, kar se tiče deodoranta. Občasno uporabljam tudi druge, vendar imam tega vedno na zalogi. O njem se že pisala tukaj.
Ponoven nakup: DA, ne štejem več koliko sem jih že kupila.

13. Mixa Cleansing Micellar Water je bila moja prva micelarna voda sploh. Z njo sem bila zadovoljna, vendar mi je Garnier-jeva bolj všeč, ker je cenejša in v večji ter bolj praktični embalaži. Kar se tiče učinkovitosti, se mi zdita podobni in obe dobri.
Ponoven nakup: NE.


Kreme za roke/stopala:
14. L'Occitane Dry Skin krema za stopala ima zelo močan cvetlično-zeliščni vonj, ki mi ni najljubši. Krema se mi zdi prelahka za nego kože na stopalih, menim pa tudi, da lahko najdete veliko cenejšo različico, ki bo obenem tudi učinkovitejša.
Nakup: NE.

15. Balea Hand & Nagel Balsam Kamille je zelo povprečen izdelek, ki me je pustil hladno. Kremo sem kupila za v kopalnico, kjer sva jo občasno uporabljala oba s fantom, vendar jo je še več kot polovica v embalaži - po dveh letih se je pokvarila in sem jo zamenjala z novo.
Ponovni nakup: NE.

16. Essence 2in1 Hand & Nail Balm je že kar nekaj let moja najljubša krema za roke, ker se hitro vpije, nima vsiljivega vonja in lepo neguje moje roke. Trenutno uporabljam letošnjo limited edition z vonjem piškotov in mandljev, ki ima malo drugačno sestavo, vendar mi je bila ljubša tale klasična.
Ponovni nakup: DA, naslednje leto.


Zgrešeni nakupi:
17. Garnier Neo Invisible Dry-cream je deodorant, ki je po opisu obetal veliko. Torej nevidna suha krema, ki ščiti pred potenjem 48 ur. Všeč mi je to, da je brez vonja (ker rada uporabljam parfume, ne maram deodorantov z močnim vonjem) in da se popolnoma vpije v kožo (ni mokrega občutka kot pri roll-on deodorantih). Problem pa se pojavi, ker se med uporabo tega deodoranta potim še bolj kot normalno in ker niti malo ne preprečuje vonja - grozna kombinacija. Tudi embalaža je neposrečena, ker nočem niti razmišljati kako spraviš ven drugo polovico deodoranta.

18. Alverde Haarol Mandel Argan mi čisto preveč zmasti lase, ne glede na to kako malo ga uporabim. Sem ga testirala vsaj petkrat in vedno končala z lasmi, ki so bili samo še za v rep ali za pod kapo. :)

19. Balea Enzym Peeling-Maske je piling maska brez zrnc, ki mi je reagirala s kožo tako močno, da si je nisem upala več nikoli uporabiti. Na obrazu imam že tako občutljivo kožo, ki mi večkrat reagira s kremami za obraz, najbolj pogosto pa prav z maskami. Škoda, ker mi je drugače izdelek zelo zanimiv.

20. Mua Lipstick v odtenku Nectar je po mojem mnenju najbolj grozna možna barva šminke za mojo polt na obrazu. Na meni izgleda fluorescentno koralno roza - takšne barve lak za nohte bi mi bil za poleti zelo všeč, kot šminka pa pač ne.

21. Balea Tagescreme mit Lotusblute je bila včasih moja najljubša krema za obraz, potem pa mi je kar naenkrat začela povzročati mozolje in pa tekstura kreme je postala čudna - na prvi pogled, ko jo iztisneš iz tube izgleda kot sesirjena smetana (kot da bi imela majhna zrnca, ki potem sicer izginejo, ko jo razmažemo na koži). Vonj kreme je normalen, prav tako sem to opazila pri popolnoma novi kremi in ne kakšni stari tubi.

22. Balea Young Poren-Verfeinerndes Serum name ni imel nobenega učinka - ni pomagal v boju z mozolji, še manj pri ožanju por na obrazu, poleg tega pa ima lepljivo teksturo, ki se dolgo časa ne vpije popolnoma in si še pol ure po nanosu ves lepljiv po obrazu.

Čestitke vsem, ki ste ste prebili do konca te objave. ;)

4 comments:

  1. Super objava! :) Vedno tako rada berem (pa tudi pišem) take objave. :P
    Pa res fajn, da si vključila tudi izdelke, ki so te razočarali. Zdaj vem, da se moram izognit temu Alverde olju, ker sem ga že skoraj hotela kupit. :)

    Mimogrede, ful ful fajn blog. :) Upam še na več objav in receptov. :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala! :) Drugače bi tole Alverde olje znalo ustrezati komu z zelo suhimi lasmi, ki niso nagnjeni k mastenju, ampak jaz imam izsušene samo konice, lasišče se mi pa hitro zmasti.
      Glede objav se pa trudim, ampak mi vedno pride kaj vmes - upam da bom letos bolj pridna! :)

      Delete
  2. Odlično napisana objava. Če se ti zdi, da je predolga, jo lahko vedno razdeliš na dva dela. ;)
    Glede Garnier deodoranta se strinjam, meni je bil tudi katastrofalen, ni preprečil potenja, kaj šele slabega vonja. :( Baleino olje mi je bilo na začetku super, sedaj pa tudi ugotavljam, da mi je začelo mastiti lase, tudi če ga nanesem zelo malo. Dove gele za tuširanje obožujem, ker odlično nahranijo kožo. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala! :)
      Olje misliš najbrž tole od Alverde? Je po mojem samo za tiste, ki imajo res suhe lase. :) Od teh Dove gelov sem pa brala na tvojem blogu in še na enih treh drugih - ste me prepričale v nakup in zdaj sem zasvojena. <3

      Delete